Kehitysvammaisten lasten ja nuorten ryhmäasumisyksikkö

Visio- säätiön omistama Versokoti on kesäkuussa 2021 Saarijärven keskustan tuntumaan, järven rannalle valmistunut ihana, kodinomainen ja esteetön, 10 paikkainen alle 18-vuotiaiden kehitysvammaisten lasten ja nuorten ryhmäasumisyksikkö.

Tilamme on jaettu 5 paikkaiseen Versoon ja 5 paikkaiseen Silmuun. Lisäksi Verso-kodin yhteydessä sijaitsevat Varpuasunnot, jotka ovat tarkoitettu omatoimiseen asumiseen nuorille aikuisille kehitysvammaisille.

Olemme ympärivuorokautista hoivaa- ja asumispalvelua tarjoava asumisyksikkö. Mahdollistamme lapsille ja muorille pysyvän kodin tai lyhyemmät asumisjaksot yksilöllisen tarpeen mukaan. Ammattitaitoinen ja suurella sydämellä varustettu henkilökuntamme ovat asukkaitamme varten töissä ympäri vuorokauden.

Toimintamme on laadukasta lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä tukevaa sekä yksilölliset tarpeet huomioivaa. 

Meillä lapset ja nuoret harjoittelevat ahkerasti jokapäiväisiä kotiaskareita sekä arjen- ja asumisentaitoja. Omien asioiden hoitamista ja toimimista erilaisissa ympäristöissä harjoitellaan yhdessä tuttujen aikuisten kanssa käymällä esim. kaupassa, kirjastossa, kahvilassa, uimahallissa ja museossa. Virikkeelliset toimintatuokiot ja harrastukset sekä talon ulkopuolisiin tapahtumiin osallistuminen ovat osa arkeamme ja antavat kokemuksen yhteisöllisyydestä ja osallisuudesta. 

Kesällä grilli lämpenee terassilla herkästi ja nautimme ruoasta kauniilla pihallamme ja katetulla terassillamme. Saunaosastollamme viihdytään viikoittain porealtaassa kylpien. Asukkaiden aisti ali- ja yliherkkyydet on huomioitu valaistuksessa, värityksessä, äänieristyksessä, akustiikassa, kalusteissa sekä sisutusmateriaaleissa.

Yhteistyö lasten ja nuorten omaisten, läheisten, koulun, terapeuttien ja muun lähiverkoston kanssa on tiivistä, jotta voimme tarjota fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallisen kasvun ja ympäristön jokaiselle lapselle ja nuorelle.

Koululaisilla on mahdollisuus käydä koulua Verso-kodilta. Arjen askareiden, opiskelun, leikkimisen ja puuhastelun lomassa on myös tärkeälle levolle aikaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

”Ei pienet puut vielä myrskystä tiedä, ei pienet puut vielä myrskyä siedä. Ole suojana myrskyssä suuri puu, pian pienellä juuret vahvistuu. Pian pienikin myrskyyn valmis on, ja on jäntevä taipumaton”

-Mirjami Lähteenkorva-

Paavontie 41 A 43100 Saarijärvi

 050 410 2620

 verso-koti@visiosaatio.fi

Vastaava hoitaja

 Milla Juutilainen 050 475 2220

 milla.juutilainen@visiosaatio.fi

Siirry sivun alkuun