Kehitysvammaisten aikuisten asumisyksikkö

Visio-säätiön omistama lämminhenkinen ja kodinomainen Harjukoti on aikuisten kehitysvammaisten ympärivuorokautinen hoitokoti, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Saarijärven Ranta-Hännilässä. Ympärillä on loistavat ulkoilumaastot ja vehreä luonto. Matkaa Saarijärven keskustaan on viisi kilometriä.

Harjukodilla on kahdeksan hoitopaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Lisäksi käytössä ovat yhteinen olohuone, takkahuone ja sauna. Harjukodin sydän on ihana oma keittiö, jossa keittäjä loihtii terveelliset ja maistuvat ruoat talon asukkaille sekä työntekijöille.

Harjukodilla tehdään töitä kuin kotona! Ei suinkaan laitosmaisesti, kaavamaisesti tai kelloon tuijottaen. Meille on tärkeää luovuus, ilo, joustavuus sekä kyky elää yhdessä asukkaiden kanssa hetkessä.

Sosiaali- tai terveydenhuollon koulutuksen saanut ammattitaitoinen henkilökunta tarjoaa laadukasta ja kuntouttavaa hoitoa kehitysvammaisille asukkaille kodinomaisessa ja turvallisessa ympäristössä suurella sydämellä. Jokaista asukasta kannustetaan ja ohjataan yksilöllisten voimavarojen ja tarpeiden pohjalta, kuntouttavaa työotetta käyttäen. Asukkaiden psyykkistä ja sosiaalista turvallisuudentunnetta lisäävät tutut hoitajat ja se, että on olemassa tietyt rutiinit, rajat ja säännöt, joiden puitteissa toimitaan.

Meillä asukkaat asuvat joko pysyvästi tai voivat tulla lyhyemmille asumisjaksoille esimerkiksi vanhempien tai huoltajien lomien ajaksi.

Yhteistyö asukkaiden omaisten, läheisten, terapeuttien ja muun lähiverkoston kanssa on tiivistä ja mm. retket, kauppareissut, kotilomat ja omaisten vierailut tuovat mukavaa väriä arkeen. Harjukodin asukkaat ja heidän läheisensä muodostavat yhden ison perheen ja kerran vuodessa pyritäänkin järjestämään joulun alla yhteinen, jo perinteeksi muodostunut glögi-ilta asukkaille ja heidän läheisilleen.

Arjen suunnittelussa meille on tärkeää jokaisen asukkaan itsemääräämisoikeuden tukeminen ja osallisuuden edistäminen, jotta voimme tarjota fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallisen kasvun, aikuisuuden, arvokkaan vanhuuden sekä jokaiselle mielekkään arjen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

”Haluan pitää itseni pehmeänä, tahdon pitää aistini auki. En huoli naamiota kasvoilleni, vaikka kaikki näkisivät lävitseni. En aio kasvattaa kuorta, en kilpeä, en panssaria, vuosi vuodelta paksunevaa. Haluan säilyttää toivoa, lapsellisen unelman ihmisestä. En suostu liukuhihnalle. Putkeen. Tahdon nähdä! Haluan pysyä haavoittuvana!"

-Satu Hassi-

Harjutie 25 43100 Saarijärvi

040 054 2302

harjukoti@visiosaatio.fi

Palveluvastaava

Eeva Hakkarainen 040 189 8530

eeva.hakkarainen@visiosaatio.fi

 

Siirry sivun alkuun